Χορός Ψαλτών "Τρίκκης Μελωδοί"

Άβαταρ μέλους
Παναγιώτης
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 901
Εγγραφή: 07 Φεβ 2008, 05:43

Χορός Ψαλτών "Τρίκκης Μελωδοί"

Δημοσίευση από Παναγιώτης »

http://www.melodoi.com/

Ο Χορός Ψαλτών Τρίκκης Μελωδοί ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2004 από τον Δημήτριο Μπαλαγεώργο και τους συνεργάτες του, με σκοπό την διά παντός προσφόρου μέσου συστηματική καλλιέργεια και προώθηση της Ψαλτικής Τέχνης με την αμιγή διάδοση και προβολή αυτής, την ανάδειξη του έργου των βυζαντινών και μεταβυζαντινών ελλήνων μελουργών και την συμμετοχή του σε λατρευτικές συνάξεις.

Στελεχώνεται από ψάλτες των ναών του νομού Τρικάλων και από μαθητές που σπουδάζουν την Ψαλτική Τέχνη στις σχολές του νομού.

Οι Τρίκκης Μελωδοί, στον βραχύ χρόνο της ψαλτικής τους πορείας, έχουν λάβει μέρος σε λατρευτικές συνάξεις στην Καλαμπάκα, στα Άγια Μετέωρα, στα Τρίκαλα, στην Ελασσώνα και έδωσαν αρκετές συναυλίες στα Τρίκαλα (Ελευθέρια πόλεως από τους Τούρκους, Χριστουγεννιάτικη συναυλία τον Δεκέμβριο 2007) και μία στην Καλαμπάκα, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου αγίου Βησσαρίωνος (2005).

Το 2006 κυκλοφορήθηκε με τίτλο "Χαίροις Μετεώρων ο μελισσών" με ψάλματα από την ακολουθία των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, μια έκδοση-CD της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, στην οποία ψάλλουν οι Τρίκκης Μελωδοί.

Η σημαντικότερη εμφάνιση του χορού πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (19 Οκτωβρίου 2006), στα πλαίσια του Γ’ Διεθνούς Ψαλτικού Συνεδρίου του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Παναγιώτης την 20 Ιαν 2009, 03:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μέγα μὲν τὸ ἀπερισπάστως προσεύχεσθαι· μεῖζον δὲ καὶ τὸ ψάλλειν ἀπερισπάστως

Επιστροφή στο “Χορωδίες”