ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΪΤΑΝΟΥ ΜΕ ΒΥΖ. ΥΜΝΟΥΣ, ΚΥΠΡΟΣ, 16/4/2008

Συναυλίες Βυζαντινής Μουσικής.
Άβαταρ μέλους
Μιχάλης Τζωρτζής
Νέος
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 05 Μαρ 2008, 14:53

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΪΤΑΝΟΥ ΜΕ ΒΥΖ. ΥΜΝΟΥΣ, ΚΥΠΡΟΣ, 16/4/2008

Δημοσίευση από Μιχάλης Τζωρτζής »

Αγαπητοί φίλοι,
παραθέτω αυτούσιο δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας σχετικά με συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου που θα γίνει στην Κύπρο, 16 Απριλίου 2008, με τη συνοδεία της χορωδίας της Ιεράς Μονής Κύκκου και με θέμα τα "Θεία Πάθη".
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πέτρος Γαϊτάνος στη Λακατάμια

"Τα Θεία Πάθη"


Λίγο πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, ο Δήμος Λακατάμιας παρουσιάζει τον Πέτρο Γαϊτάνο στην Κύπρο σε μια ιδιαίτερη συναυλία Βυζαντινών Ύμνων με τίτλο "Τα Θεία Πάθη". Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Απριλίου 2008 στις 20:00, με τον Πέτρο Γαϊτάνο να παρουσιάζει τα "Θεία Πάθη" με τους ωραιότερους βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας στην αίθουσα Τελετών του Κέντρου Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λακατάμια, υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Ταμασσού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐα.
Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες στην Ελλάδα που πραγματοποιεί συναυλίες με εκκλησιαστικούς ύμνους, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αιώνια μουσική και ποίηση που έχει γραφεί για να υμνήσει την πιο υψηλή ανάγκη του ανθρώπου: την πίστη στο Θεό, την αγάπη και τη δημιουργία.
Την Τετάρτη 16 Απριλίου στη Λακατάμια, ο Πέτρος Γαϊτάνος θα ψάλλει υπέροχους βυζαντινούς ύμνους που αναφέρονται στα Πάθη του Χριστού, από την είσοδό Του στα Ιεροσόλυμα έως τη Θεία Του Ανάσταση. Στη συναυλία εναλλάσσονται ύμνοι που ερμηνεύονται από τον Πέτρο Γαϊτάνο και από τη Βυζαντινή Χορωδία της Μονής Κύκκου, συνδεόμενοι με κείμενα από τα Ευαγγέλια και Προφητείες από την Αγία Γραφή.
Μια διαφορετική, υποβλητική παράσταση, με την εγγύηση της ποιότητας των εξαιρετικών συντελεστών και με σεβασμό στην ιερότητα των κειμένων που ερμηνεύονται, λίγο πριν τις ιερές μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.
Στη συναυλία συμμετέχει η Βυζαντινή Χορωδία της Μονής Κύκκου με χοράρχη τον Αρίστο Θουκυδίδη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επιστροφή στο “Συναυλίες”