Χορωδία Ιεροψαλτών Αργολίδας στη Νάξο 10 Ιουλίου 2009

Συναυλίες Βυζαντινής Μουσικής.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
darlasis12
Παλαίμαχος
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 26 Ιουν 2008, 07:54

Χορωδία Ιεροψαλτών Αργολίδας στη Νάξο 10 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από darlasis12 » 01 Ιούλ 2009, 03:44

Στις 10 Ιουλίου 2009 έχει προσκληθεί η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας "ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ" στην Νάξο, όπου θα λάβει μέρος σε εορταστικές εκδηλώσεις, κατά τις οποίες μεταξύ των άλλων, θα τιμηθεί από τον εκεί Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης "Ο Άγιος Νικόδημος" ο αείμνηστος άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.Χ.Ε. Ιάκωβος Ναυπλιώτης, εκ Νάξου καταγόμενος.
Άβαταρ μέλους
darlasis12
Παλαίμαχος
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 26 Ιουν 2008, 07:54

Απ: Χορωδία Ιεροψαλτών Αργολίδας στη Νάξο 10 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από darlasis12 » 29 Ιούλ 2009, 10:43

Η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας βρέθηκε στη Νάξο, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ», προκειμένου να συμμετάσχει στα «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2009» που ήταν αφιερωμένα στα 200 χρόνια από το θάνατο του Αγ.Νικοδήμου του Αγιορείτου του εκ Νάξου καταγομένου.
Στην μουσικοφιλολογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της παρασκευής 10 Ιουλίου 2009 στον πανέμορφο Ι.Ν.του Αγ.Νικοδήμου Χώρας Νάξου, προς τιμήν του αειμνήστου άρχοντος πρωτοψάλτου της Μ.Χ.Ε. Ιακώβου Ναυπλιώτη, καταγομένου από τη Νάξο, του οποίου το όνομά του φέρει επάξια ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αργολίδας και η χορωδία του, αλλά και προς τιμήν και άλλων αειμνήστων ιεροψαλτών της Νάξου, η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας παρουσίασε ύμνους από την ακολουθία του Αγ.Νικοδήμου του Αγιορείτου, ύμνους αναστάσιμους και της Πεντηκοστής και ύμνους που έχει μελοποιήσει ο αείμνηστος άρχοντας πρωτοψάλτης της Μ.Χ.Ε. Ιάκωβος Ναυπλιώτης.
Στην αρχή της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας κ. Γεώργιος Δαρλάσης μετέφερε τις ευχές και τους χαιρετισμούς του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας κ. κ. ΙΑΚΩΒΟΥ, καθώς και γραπτό χαιρετισμό του Νομάρχη Αργολίδας κ. Βασιλείου Σωτηρόπουλου.
Κατά την ως άνω εκδήλωση παρευρέθη και ο κ.Ιάκωβος Ναυπλιώτης, ανιψιός του αειμνήστου και τιμώμενου άρχοντος Πρωτοψάλτου Ιακώβου Ναυπλιώτη, ο οποίος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα εκ μέρους της οικογένειας.
Η εμφάνιση της χορωδίας, παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου, εντυπωσίασε το φιλόμουσο ακροατήριο της Νάξου, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και γι’ αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στον χοράρχη – καθηγητή κ. Γεώργιο Καραγιάννη, όσο και στα μέλη της χορωδίας. Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ.ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, συνεχάρη τον Πρόεδρο, τον χοράρχη και τα μέλη της χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας για τους θεσπέσιους ύμνους που παρουσίασαν αλλά και για την άρτια απόδοση αυτών. Τέλος, ο πρόεδρος κ. Γ.Δαρλάσης συνεχάρη τους συνδιοργανωτές, το Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης « Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ», πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Γεώργιος Κρασσάς, καθώς και τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Κωνσταντίνος Καρποντίνης για την πρωτοβουλία τους αυτή να προσκαλέσουν στις φετινές εκδηλώσεις «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2009» και να φιλοξενήσουν τη χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας στο όμορφο νησί των Κυκλάδων, τη Νάξο.
Η αποστολή των μελών και συνοδών της χορωδίας αναχώρησε από τη Νάξο με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Συναυλίες”