Αθανάσιος Παϊβανάς

Ενότητα για την παρουσίαση Σχολών/Διδασκάλων της Βυζαντινής Μουσικής (ήτοι Ψαλτικής)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Παναγιώτης
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 907
Εγγραφή: 07 Φεβ 2008, 05:43

Αθανάσιος Παϊβανάς

Δημοσίευση από Παναγιώτης » 09 Ιουν 2010, 21:55

Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Ελληνικού Ωδείου Αθηνών Βορείων Προαστείων ( Κηφισίας 148 και Πεντέλης 2 ).

Ο Θανάσης Παϊβανάς γεννήθηκε στην Κόρινθο. Είναι μαθητής του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Θρασυβούλου Στανίτσα, από τον οποίο διδάχθηκε σε ιδιαίτερα μαθήματα την ψαλτική τέχνη, την πατριαρχική τάξη και την μουσική παράδοση, από το 1974 μέχρι το 1982.

Πρώτος του δάσκαλος υπήρξε στην Κόρινθο τo 1965 ο πατήρ Σταύρος Πανουργιάς και στη συνέχεια το 1968 ο Δημήτρης Μπονάτσος πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου και μετέπειτα του I. N. Αγίας Ζώνης Κυψέλης.

Επί σειράν ετών υπήρξε μέλος των χορωδιών του Θρασυβούλου Στανίτσα και ιδρυτικό στέλεχος του βυζαντινού χορού Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης και συνεργάτης του καθηγητή Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Γρηγόρη Στάθη.

Τo 1983 πήρε μέρος στον διαγωνισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και κέρδισε τη μοναδική υποτροφία για μουσικές σπουδές στο Ωδείο Αθηνών όπου και φοίτησε.
Είναι διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής από το Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου με βαθμό Άριστα παμψηφεί -τάξη κ. Γιώργου Μαλαφή-. Σπούδασε ευρωπαϊκή μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου και επί σειρά ετών κλασσικό τραγούδι στον καθηγητή και τενόρο της Λυρικής Σκηνής Γιώργο Ζερβάνο. Για περισσότερα από 10 χρόνια υπήρξε χορωδός των χορωδιών ΟΤΕ και Κορίνθου υπό τη διεύθυνση του κ. Αλέκου Παπαγιαννόπουλου. Με μέριμνα της χορωδίας ΟΤΕ παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων διεύθυνσης χορωδίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Είναι πτυχιούχος της Φυσιμομαθηματικής Σχολής Αθηνών, Τμήμα Μαθηματικό με επιπλέον σπουδές στην Πληροφορική. Είναι κάτοχος Masters στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Illinois των Η.Π.Α. Κατοικεί με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του στην Αθήνα.

Διδάσκει Βυζαντινή Μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Aθηνών Βορείων Προαστίων.

H προσωπική του ιστοσελίδα http://www.paivanas.gr

(τα στοιχεία αντεγράφησαν από την ιστοσελίδα της χορωδίας ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ http://www.ergpsa.gr (9/6/2010)
Μέγα μὲν τὸ ἀπερισπάστως προσεύχεσθαι· μεῖζον δὲ καὶ τὸ ψάλλειν ἀπερισπάστως
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολές/Διδάσκαλοι Βυζαντινής Μουσικής (Ψαλτικής)”