Κοιμήθηκε ο Λυκούργος Αγγελόπουλος

Άβαταρ μέλους
Παναγιώτης
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 901
Εγγραφή: 07 Φεβ 2008, 05:43

Κοιμήθηκε ο Λυκούργος Αγγελόπουλος

Δημοσίευση από Παναγιώτης »

Αναχώρησε από τα πρόσκαιρα και εφήμερα σήμερα το πρωί ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και Διευθυντής της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας, Λυκούργος Αγγελόπουλος. Ο θανών διακόνησε το ιερό αναλόγιο με αυταπάρνηση και ζήλο και προσέφερε στη βυζαντινή μουσική διεθνή προβολή και αναγνώριση. Με το διδακτικό και ερευνητικό του έργο ανέσυρε από την λήθη της ιστορίας τον μεγάλο πλούτο του βυζαντινού μέλους.

Το νέο της κοίμησης του σκόρπισε θλίψη σε όλους τους μαθητές και φίλους του, στους συναδέλφους του ψάλτες και μουσικολόγους και σε ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει στο αναλόγιο της Αγίας Ειρήνης Αιόλου όπου και έψαλε από το 1982.

Ο Λυκούργος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλίας το 1941. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και βυζαντινή μουσική με τον Σίμωνα Καρά. Από το 1982 ήταν πρωτοψάλτης της Αγίας Ειρήνης (πρώτης Μητρόπολης Αθηνών) και ιδρυτής και διευθυντής από την ίδρυση της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας, με την οποία έχει εκδώσει και αρκετούς δίσκους σε Ελλάδα και Γαλλία ενώ έχει πραγματοποιήσει πάνω από χίλιες συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη στις 11 το πρωΐ στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου.

[από την Πεμπτουσία]

Ευχόμαστε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να αναπαύσει την ψυχή του εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως, ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός, ένθα οι Δίκαιοι αναπαύονται.

Χριστός ανέστη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Παναγιώτης την 20 Μάιος 2014, 22:04, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Μέγα μὲν τὸ ἀπερισπάστως προσεύχεσθαι· μεῖζον δὲ καὶ τὸ ψάλλειν ἀπερισπάστως

Επιστροφή στο “Ευχές και Κοινωνικά”