(21-22-23/6) 28-29/6 Εορτή Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Αγρυπνίες Ιερών Ναών και Μονών
Άβαταρ μέλους
Παναγιώτης
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 901
Εγγραφή: 07 Φεβ 2008, 05:43

(21-22-23/6) 28-29/6 Εορτή Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Δημοσίευση από Παναγιώτης »

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΙΕΡΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κόρινθος, 17/06/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αξιότιμες/-οι κυρίες/κύριοι,
Στις 28 και 29 Ιουνίου η Εκκλησία της Κορίνθου εορτάζει τον Πολιούχο της Απόστολο Παύλο. Στο επίκεντρο των πνευματικών εκδηλώσεων βρίσκεται ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, καθώς και το Βήμα του Γαλλίωνος στην Αρχαία Κόρινθο.
Με τη μέριμνα και τη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, έχει δοθεί παγκορινθιακός χαρακτήρας στην πανήγυρη, ενώ η συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, των Συνοδικών και προσκεκλημένων Αρχιερέων, υπογραμμίζει τη θέση που κατέχει η Κόρινθος, ως Αποστολική Εκκλησία στους πανελλαδικούς εορτασμούς της μνήμης του Αποστόλου Παύλου.

Επιθυμώντας να σάς ενημερώσουμε, για τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου και πολιούχου μας, Αποστόλου Παύλου ανακοινώνουμε τα κάτωθι:

Το Σάββατο 21 Ιουνίου , στις 7:00 το απόγευμα, στον. Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχαίας Κορίνθου θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο θα γίνει μεταφορά Ιερών Λειψάνων για την επιτελεσθησόμενη την επομένη ημέρα (Κυριακή πρωΐ), ακολουθία « εις σαλευθείσαν Αγίαν Τράπεζαν».
Στις 07:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην Κροκίδειο Αίθουσα- παραπλεύρως της Νομαρχίας Κορινθίας- , θα πραγματοποιηθεί ομιλία, στα πλαίσια της λειτουργίας της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεώς μας με θέμα: « Η έννοια της συζυγίας κατά τον Απ. Παύλο», με ομιλητή τον καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών κ. Απ. Νικολαΐδη.
Την Κυριακή 22 Ιουνίου, στις 7:00 το πρωί, στον Ι. Ναό Κοιμήσως Θεοτόκου στην Αρχαία Κόρινθο, θα τελεσθεί ο Όρθρος, η ακολουθία « εις σαλευθείσαν Αγίαν Τράπεζαν», ακολούθως δε θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που θα «σημάνει» την έναρξη των «Η΄ Κορίνθου Παυλείων», Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

Στις 09:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας, στον Ι. Ναό Απ. Παύλου στην Κόρινθο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση- Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών με τη συμμετοχή των κάτωθι αναφερόμενων Χορωδιών:
1. Της Βυζαντινής Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος:
«ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Γεωργίου Β. Καραγιάννη, θεολόγου,φιλολόγου,μουσικολόγου.
2. Της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών « ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΝ ΜΕΛΟΣ»
υπό τη διεύθυνση χοράρχη κ. Νικολάου Δημητρακόπουλου,Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Κοιμ. Θεοτόκου Κυπριάδου -Γαλατσίου και
3. Της Βυζαντινής Χορωδίας Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Απ. Παύλου.


Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων της Κορινθίας. Θα ακολουθήσει στις 08:00 μμ και μέχρι την 01:00 πρωινή ώρα, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία, εις τιμήν πάντων των εν τη Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων. Τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Αγρυπνία θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Θα ψάλλει η συνοδεία του Πατμίου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Πλάτωνος Κρικρή.

Τα Ιερά Λείψανα, και η Ιερά Εικόνα των εν τη Κορινθία Αγίων, ως και το Ιερό Λείψανο, του Πολιούχου και Προστάτου της πόλης μας Απ. Παύλου, θα τεθούν εις προσκύνησιν δια τον ευσεβή λαό της Κορινθίας από το βράδυ της Δευτέρας(23 Ιουνίου), μέχρι και το βράδυ της εορτής του Αποστόλου Παύλου (29 Ιουνίου).

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Παναγιώτης την 20 Ιουν 2014, 15:38, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Μέγα μὲν τὸ ἀπερισπάστως προσεύχεσθαι· μεῖζον δὲ καὶ τὸ ψάλλειν ἀπερισπάστως

Επιστροφή στο “Αγρυπνίες - Ι.Πανηγύρεις”